top of page

Mensen ontzorgen en een helpende hand bieden in een zware periode, dát is mijn passie

Suzan van de Vorst

Over mij
Suzan.jpg

Welkom bij Fonckle. Mijn naam is Suzan van de Vorst, gecertificeerd nalatenschaps-coach, mediator en NOVEX executeur. Met mijn ruime werkervaring in de financiële wereld, aangeboren interesse in mensen en levenservaring, help ik u op effectieve en vooral warme manier bij het regelen en het afwikkelen van uw nalatenschap. Persoonlijk, betrokken en integer. Ik ben in de wieg gelegd om mensen in een zware periode de helpende hand te kunnen bieden. Door goed naar hen te luisteren, met ze mee te denken en ze daarbij te ontlasten en te begeleiden.

Leef het leven

Aparte titel voor een nalatenschapsspecialist? Nee hoor. Want welke levenslessen heeft u gehad? Helaas ontkomen we daar vaak niet aan. Ook mij is niet veel bespaard gebleven op emotioneel gebied. Zo verloor ik bijvoorbeeld al op jonge leeftijd mijn moeder. Deze en ook andere ingrijpende gebeurtenissen van dichtbij in mijn leven hebben mij gevormd. Ik besefte dat ik niet wilde leven met de gedachte ‘had ik maar….’ Het kan zomaar voorbij zijn!

Sprong in het diepe

Desondanks worstelde ik toch lange tijd met een gevoel dat ik niet thuis kon brengen. Drie geweldige zoons, fijne man, leuke baan, niets te klagen zou u zeggen, maar er wrong iets. In de zomer van 2016 kwam ik tot het besef dat ik op zoek moest naar werk waarvan mijn hart sneller zou gaan kloppen. Een doodenge stap, als je jarenlang een mooie baan hebt gehad bij een bank. Het kostte me dan ook enige tijd om dat boek te sluiten, voordat er ruimte kwam om vooruit te kijken.

 

Al gauw kwam de rode draad naar voren: mensen helpen in moeilijke tijden. Dat vond ik in mijn vorig werk ook het leukste. Luisteren naar wensen en verhalen. Erachter komen waarom iemand bepaalde keuzes maakt of wil en vervolgens maatwerkoplossingen leveren.

 

Tijdens mijn loopbaan bij de bank zag ik vaak mensen worstelen met vraagstukken over bijvoorbeeld de verdeling of het geregel van bankzaken en hypotheken bij bijzondere levens-gebeurtenissen. Ook in privésfeer kreeg ik dikwijls vragen om zaken te regelen of eens mee te kijken bij bijvoorbeeld schenkingen. Uiteindelijk leidde dat tot een gevoel dat één aanspreekpunt voor al deze vraagstukken fijn zou zijn. Toen ik bij toeval stuitte op de opleiding voor nalatenschaps-coach, vielen bij mij de puzzelstukjes in elkaar. Vanaf de allereerste dag zat ik daar helemaal op mijn plek.

 

Inmiddels enige jaren verder als nalatenschapscoach, heb ik al veel mensen mogen helpen. Daarin werd mij ook regelmatig gevraagd te bemiddelen, zodoende ben ik mij ook gaan specialiseren tot mediator en als kers op de taart tot executeur. Op deze manier biedt Fonckle me de kans mijn grote passie, mensen op allerlei vlakken te kunnen helpen bij belangrijke vraagstukken omtrent nalatenschap, te kunnen uitoefenen. Daarmee is de cirkel rond.

bottom of page