top of page
boedelvolmacht, afwikkelen erfenis

Boedelgevolmachtigde

Geen idee waar u moet beginnen?

Bij de afhandeling van een overlijden komt veel regelwerk kijken. Bijvoorbeeld over financiële zaken, zoals gegevens en wensen over uw vermogen en bank- en verzekeringszaken. Maar ook praktische zaken als adressen van familie en vrienden, de bewaarplaats van belangrijke documenten en bijvoorbeeld reservesleutels.

U heeft te maken met de notaris, de makelaar, de accountant, de bank, de verzekeringen, enzovoorts. Ineens moeten er veel belangrijke beslissingen worden genomen. Vaak zien nabestaanden door de bomen het bos niet meer, in een voor hen toch al emotioneel zware periode.

Nalatenschapsbegeleiding achteraf

Bent u als familielid of als goede vriend aangewezen om de erfenis te verdelen en te regelen, maar weet u niet waar u moet beginnen, loopt u tegen vragen aan of ontbreekt het u aan de tijd dit zorgvuldig toe doen? Of misschien zijn zaken niet goed geregeld en heeft u behoefte aan professionele ondersteuning. Als nalatenschapsbegeleider ga ik naast u staan. Ik geef inzicht in de situatie en zorg ervoor dat u geen belangrijke dingen over het hoofd ziet of door emoties de verkeerde keuzes en beslissingen maakt. Indien u wenst, kan ik u bijstaan in lastige gesprekken of als eerste aanspreekpunt dienen voor instanties. 

Daarbij kan ik u adviseren, maar ook neem ik u graag alle praktische, financiële (o.a. de aangifte erfbelasting) en juridische zorgen uit handen als boedelgevolmachtigde, in deze soms nogal complexe situatie. Op professionele wijze, met kennis van zaken en op de hoogte van alle (wettelijke) regels en bovendien met een netwerk van professionals ter beschikking.

Dankzij de heldere en periodieke rapportage heeft u voortdurend compleet inzicht. Alle betrokkenen blijven continu op de hoogte van de voortgang. Het waarborgt een onpartijdige en eerlijke afwikkeling van de nalatenschap.  

bottom of page